ИДЕАЛЕН ВНАТРЕШЕН ВОЗДУХ

 
ПРОЧИСТУВАЧИ НА ВОЗДУХ КОИ НОСАТ ЗДРАВ И ЧИСТ ВОЗДУХ ВО ВАШИОТ ПРОСТОР
 
 
 
 
 

ЗОШТО НЕ СЕ ЧУВСТВУВАМЕ ДОБРО ?

 
Воздухот во нашите домови може да биде и до 100 пати позагаден од воздухот надвор. Нашите бели дробови работат прекувремено за да се филтрираат штетните честички од воздухот. Но, колку помали се честичките во воздухот, толку подлабоко навлегуваат во белите дробови, а од таму во нашиот организам. Ние се чувствуваме ментално и физички исцрпени
 
 
 
 
 
 
 
 
 

СИТЕ ШТЕТНИ ЧЕСТИЧКИ ВО ВОЗДУХОТ

 
 
 
 
team2

IDEAL AP15

 
Оптимална квадратура: 10m² - 20m²
Проток на воздух(m3/h): 40 - 170
Нивоа на бучава(dB): 26/35/43/52
Димензии(HxWxD mm): 470 x 350 x 210
Потрошувачка на енергија(W): 4/6/10/40
Тежина(кг): 6
 
 
 
team2
 

IDEAL AP30

 
Оптимална квадратура: 20m² - 40m²
Проток на воздух(m3/h):
65 - 330
Нивоа на бучава(dB): 26/35/46/55
Димензии(HxWxD mm): 550 x 415 x 220
Потрошувачка на енергија(W): 4/10/25/60
Тежина(кг): 7
 
 
 
team2
 

IDEAL AP40

 
Оптимална квадратура: 30m² - 50m²
Проток на воздух(m3/h): 80 - 480
Нивоа на бучава(dB): 28/30/35/44/56
Димензии(HxWxD mm): 600 x 415 x 245
Потрошувачка на енергија(W): 5/8/13/28/90
Тежина(кг): 8.5
 
 
 
 
 
team2

IDEAL AP45

 
Оптимална квадратура: 35m² - 55m²
Проток на воздух(m3/h): 85 - 500
Нивоа на бучава(dB): 28/30/35/44/56
Димензии(HxWxD mm): 650 x 440 x 260
Потрошувачка на енергија(W): 11/20/40/110
Тежина(кг): 8
 
 
 
team2
 

IDEAL AP60 PRO

 
Оптимална квадратура: 50 m² - 70 m²
Проток на воздух(m3/h): 40/125/180/300/600
Нивоа на бучава(dB): 16.5/26.5/33.6/42.9/56.6
Димензии(HxWxD mm): 668 x 468 x 275
Потрошувачка на енергија(W): 6/9/12/23/90
Тежина(кг):
15
 
 
 
team2
 

IDEAL AP80 PRO

 
Оптимална квадратура: 70m² - 100m²
Проток на воздух(m3/h):
70/150/220/350/800
Нивоа на бучава(dB): 18.7/28.8/37.3/46.7/63.4
Димензии(HxWxD mm): 470 x 350 x 210
Потрошувачка на енергија(W): 6/10/14/30/175
Тежина(кг): 15
 
 
 
 
 
team2

IDEAL AP100IDEAL AP15

 
Оптимална квадратура: 80m² - 100m²
Проток на воздух(m3/h): 80 - 750
Нивоа на бучава(dB): 29/34/41/48/56
Димензии(HxWxD mm): 1010 x 430 x 430
Потрошувачка на енергија(W):10/21/41/82/200
Тежина(кг): 26
 
 
 
team2
 

IDEAL AP140

 
Оптимална квадратура: 120m² - 160m²
Проток на воздух(m3/h): 80 - 750
Нивоа на бучава(dB): макс. 60
Димензии(HxWxD mm): 725 x 562 x 633
Потрошувачка на енергија(W): 7/13/21/40/175
Тежина(кг): 51
 
 
 
team2
 

IDEAL AP30 PRO

 
Оптимална квадратура: 20m² - 40m²
Проток на воздух(m3/h): 50/60/75/125/300
Нивоа на бучава(dB):
16.7/18.5/23.6/33/54.2
Димензии(HxWxD mm): 398 x 255 x 298
Потрошувачка на енергија(W): 5/6/7/9/30
Тежина(кг): 3.6
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

НАШ ИДЕАЛ. ПРИРОДА

 
Воздухот во нашите домови може да биде и до 100 пати позагаден од воздухот надвор. Нашите бели дробови работат прекувремено за да се филтрираат штетните честички од воздухот. Но, колку помали се честичките во воздухот, толку подлабоко навлегуваат во белите дробови, а од таму во нашиот организам. Ние се чувствуваме ментално и физички исцрпени
 
 
 
 
 
 

 
 
 

ОВЛАСТЕН ПРОДАВАЧ ЗА МАКЕДОНИЈА

 
Ние ја задржавме нашата позиција на пазарот, нагласувајќи ја важноста на квалитетот за нашиот бизнис, на исто ниво како и нашите ценети клиенти. Во суштина, ние се стремиме да им обезбедиме производи и услуги кои ги исполнуваат и ги надминуваат нивните очекувања. Што значи дека сме посветени на континуирано подобрување и имаме воспоставено Систем за управување со квалитет кој обезбедува рамка за мерење и подобрување на нашите перформанси.
 
 

КВАЛИТЕТОТ НЕ ДОАЃА ОД НИКАДЕ. НО, ОД ИДЕАЛ.

 
Кога станува збор за квалитетот на нашите производи, ние не оставаме ништо случајно. Ние имаме политика на одржливост преку традиција и убедување. За повеќе од 65 години - и за многу години да дојде.